Egyike azon ritka szervezeteknek, mely tartalmazza a sejtek számára az életéhez illetve újjáépítésükhöz szükséges tápanyagok szinte mindegyikét

A tengeri fitoplankton (phytoplankton) egysejtű növény, mely túl kicsi ahoz, hogy szabad szemmel látható legyen. Mivel mikroszkópikusak, a szervezet sejtjei képesek elnyelni őket azonnal (bioavailability) és megkapják az összes értékes tápanyagot maximális hatékonysággal.

A tengeri fitoplankton a másnéven superfood és a NASA rengeteg tudományos kutatása szerint a legfontosabb növény és táplálék a világon. Mivel bolygónk oxygén készletének több mint 90%-át adja, és kritikus táplálék forrása az óceáni életnek, és úgy tűnik számunkra is.

Nagyon kevés az olyan élelmiszer amely az összes, vagy akár a legtöbb számunkra értékes biológiai nyersanyagot tartalmazza új sejtek kifejlődéséhez vagy a már meglévők életbenmaradásához. A fitoplankton egy "szupertáplálék" mivel ezek a lenyűgöző egysejtű növények több mint 90 féle nélkülözhetetlen tápanyagot tartalmaznak szervezetünk egészsége számára.

Tartalmazza mind a kilenc aminosavat, amit a szervezet nem tud előállítani. Az esszenciális zsírsavak is jelen vannak (omega-3 és omega-6). Ezenkívül tartalmaza a legfontosabb vitaminokat és ásványi tápanyagokat. Például a C-vitamin, H, B1, B2, B3, B6, B12, E, szelén, cink, króm, magnézium, kalcium, nikkel, vas és még sok mást. Ezek az értékes tápanyagok elengedhetetlenek új és egészséges sejtek termeléséhez. (Általános információ a vitaminokról)

Néhány előnyös tulajdonság (közel sem az összes) amelyekkel a fitoplankton (phytoplankton) rendelkezik:

  • Szív- és érrendszer: A magas antioxidáns, aminosav, és a magas omega-3 zsírsavak szintje ismert, hogy támogastja az egészségesebb kardiovaszkuláris rendszert.
  • Egészséges bőr: Nagy mennyiségű bioflavonoidot tartalmaz, amely képes eltávolítani a méreganyagokat bőrsejtekből. A tengeri fitoplankton is tartalmaz riboflavint, amely csökkenti a szabad gyökök támadását a bőrsejtekkel szemben.
  • Immunrendszer fokozó: Az alanin, a béta-karotin, a bioflavonoidok és az E-vitamin mind immunrendszer fokozó, és mind megtalálható ebben a "szupertáplálékban" (superfood).
  • Energiaszint növelő: A Tengeri fitoplankton méregteleníti a testet, és kiküszöböli a méreganyagok bejutását a sejtekekbe. Ez javítja az energia és a hangulat szintjét.
  • Stabilizálja a vércukor szintet: A tengeri fitoplankton nagyon jó a vércukorszint stabilizálására. A króm segít megelőzni és mérsékelni a cukorbetegséget. A glutaminsav segít csökkenteni az alkohol és a cukor utáni vágyat. A fenilalanin is egy ismert cukor utáni vágy csökkentő.
  • Izületek: A mangán segít az izületi mobilitásban. Az omega-6 zsírsavak is enyhítik az izületi gyulladás tüneteit. A patogén sav enyhítheti az izületi gyulladás reggeli, fájdalmas tüneteit. Ez sokat segít ízületi mobilitásban, csökkenti a fájdalmat és merevséget.
  • Máj: Az arginin is megtalálható a fitoplanktonban, melyről ismert, hogy segít a máj méregtelenítésében.
  • Agyi tevékenység: A nagy mennyiségű omega-3 zsírsav javítja az agyműködést. A nukleinsavak fokozzák a memóriát. A fenilalanin javítja a szellemi frissességet. a proline növeli a tanulási képességet. A magnézium segít csökkenteni a hangulati ingadozásokat.

További általános információ a tengeri fitoplanktonról